Η αλήθεια να λέγεται.. οι μαύροι κύκλοι είναι ένα από τα συνηθέστερα αισθητικά προβλήματα της επιδερμίδας και ταλαιπωρεί εξίσου γυναίκες και άνδρες οποιασδήποτε ηλικίας ή χρώματος δέρματος.

Οι μαύροι κύκλοι (ή όπως ονομάζεται επιστημονικά η περιοφθαλμική υπερμελάγχρωση) είναι περιοφθαλμικές αλλοιώσεις του δέρματος που οφείλονται στην υπερβολική συγκέντρωση μελανίνης στην εν λόγω περιοχή, στην κακή κυκλοφορία του αίματος ή σε άλλους κληρονομικούς παράγοντες γενετικής προδιάθεσης.

Τι να κάνετε εάν έχετε μαύρους κύκλους

1. Μην τρίβετε τα μάτια σας και αποφύγετε τη σκόνη και τη γύρη αν έχετε αναπνευστικές αλλεργίες. Το τρίψιμο των ματιών μπορεί να προκαλέσει καταστροφή των τριχοειδών αγγείων της περιοχής.

2. Πίνετε άφθονο νερό και ακολουθήστε μια ενυδατική διατροφή με αρκετά φρούτα και λαχανικά.

3. Δοκιμάσετε ειδικά pads, εμπλουτισμένα με ενεργά συστατικά που καταπραΰνουν, δροσίζουν την επιδερμίδα και συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση της μικροκυκλοφορίας. Εναλλακτικά, οι παραδοσιακές «συνταγές» καταπολέμησης των οιδημάτων και των μαύρων κύκλων - παγωμένες κομπρέσες με τσάι ή χαμομήλι, ροδέλες αγγουριού ή πατάτας, παγάκια - θα σας προσφέρουν σίγουρα άμεση ανακούφιση.

4. Μην καπνίζετε και περιορίστε το αλκοόλ. Το κάπνισμα και το αλκοόλ λεπταίνουν το δέρμα.

5. Προστατέψτε την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια από την υπεριώδη ακτινοβολία χρησιμοποιώντας αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι και φορώντας καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου.

6. Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα καθώς η λεμφική συμφόρηση κάτω από τα μάτια μπορεί να οφείλεται στη στάση του ύπνου.

7. Αν περνάτε ώρες μπροστά στον υπολογιστή, κάντε ένα διάλειμμα και ξεκουραστείτε για πέντε έως δέκα λεπτά. Κοιτάξτε έξω από το παράθυρο, κάντε μια βόλτα στην αυλή και αποφύγετε το διάλειμμα μπροστά στην τηλεόραση.

8. Χρησιμοποιείστε μια κρέμα ματιών. Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται ειδική φροντίδα με την κατάλληλη κρέμα, που ταιριάζει στις καλύτερες ανάγκες σας.

Το μυστικό για ένα φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα, απαλλαγμένο από μαύρους κύκλους και σακούλες, κρύβεται στη σωστή φροντίδα. Μην αμελείτε λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε καθημερινά μια κρέμα ματιών, που θα σας χαρίσει ζωντάνια και φωτεινότητα. Επειδή η περιοχή των ματιών έχει λιγότερους σμηγματογόνους και ιδρωτοποιούς αδένες χρειάζεστε καλή ενυδάτωση και καλή κρέμα ματιών. Η σωστή κρέμα είναι αυτή που δεν κάνει το μάτι να βαραίνει και δεν δίνει αίσθηση τραβήγματος.

#TIPS

Μερικές φορές κάποιες ρυτίδες κάτω από τα μάτια μπορεί να οφείλονται στο concealer και το make-up του οποίου το ταλκ αφυδατώνει την περιοχή. Χρησιμοποιήστε μια καλή κρέμα ματιών πριν το μακιγιάζ και όσο γίνεται χωρίς concealer. Η αφαίρεση του μακιγιάζ πρέπει να γίνεται σωστά, όχι βεβιασμένα και όχι με ακατάλληλα μαντηλάκια που μπορεί να τραυματίσουν την περιοχή.