Το χαμόγελο είναι ένα όπλο θετικής ενέργειας αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά προσέγγισης και εντυπωσιασμού των γύρω μας! Δεν είναι μυστικό ότι ένα ωραίο χαμόγελο είναι από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου. Ένα αστραφτερό χαμόγελο ενισχύει την αυτοπεποίθηση και ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Επίσης, το χαμόγελο προδίδει αρκετές πληροφορίες για την υγεία μας, ένα λευκό και αστραφτερό χαμόγελο δείχνει πως προσέχουμε τον εαυτό μας και τις καθημερινές μας συνήθειες. Δεν είναι δύσκολο να το αποκτήσεις, αρκεί να ακολουθήσεις κάποιες βασικές συμβουλές ομορφιάς που θα σου χαρίσουν το τέλειο χαμόγελο που ονειρεύεσαι!

Σίγουρα όλα ξεκινούν από το σωστό και συστηματικό βούρτσισμα. Οι ειδικοί προτείνουν να βουρτσίζεις τα δόντια σου ιδανικά 3 φορές την ημέρα για 3’. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα χρονόμετρο ή να βάλεις να παίζει το αγαπημένο σου τραγούδι. Αυτός είναι ο χρόνος που πρέπει να αφιερώσεις για να τα καθαρίσεις καλά. Ωστόσο, τα 3’ που θα αφιερώσεις για το βούρτσισμα δεν είναι ανάγκη να βάλεις όλη σου τη δύναμη. Όλα είναι θέμα πίεσης, αυτής που πρέπει να βάλεις έτσι ώστε να καθαρίσεις τα δόντια σου αλλά να μην τα καταστρέψεις.

Ένα βασικό οδοντιατρικό #tip είναι αν είσαι, για παράδειγμα, δεξιόχειρας να βουρτσίζεις με το αριστερό χέρι. Έχει αποδειχτεί ότι δεν καταβάλουμε μεγάλη πίεση στα δόντια μας, όταν δε χρησιμοποιούμε το ”καλό” μας χέρι. 

Βούρτσισε καλά και τα πίσω δόντια αλλά και τη μέσα μεριά της οδοντοστοιχίας σου. Είναι σημαντικό να βουρτσίζεις τα δόντια σου με κυκλικές κινήσεις. Α, και μην ξεχνάς τη γλώσσα σου! Θέλει κι αυτή το βούρτσισμά της. Μπορεί να σου ακούγεται αστείο αλλά πρέπει να το κάνεις.

Φρόντισε να επιλέγεις σωστά και να ανανεώνεις συχνά την οδοντόβουρτσα σου. Ο σωστός χρόνος αλλαγής μιας χρησιμοποιούμενης οδοντόβουρτσας, είναι κατά μέσο όρο οι 3 μήνες. Ειδικότερα, για άτομα με παθήσεις των ούλων, η αλλαγή της θα πρέπει να γίνεται κατά 4 ή 6 βδομάδες, καθώς η συγκέντρωση των βακτηρίων πάνω στην οδοντόβουρτσα είναι μεγάλη. Η σωστή επιλογή οδοντόβουρτσας είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για τη διατήρηση της στοματικής μας υγείας καθώς επηρεάζει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού των δοντιών και της απομάκρυνσης της μικροβιακής πλάκας.

Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς νήμα και οδοντικό διάλυμα.

Επέλεξε την οδοντόκρεμα που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου!

Γιατί λευκό χαμόγελο χωρίς πεντακάθαρα δόντια δεν γίνεται!