Μαθέ όλα όσα χρειάζεσαι για μια υγιή, όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα χωρίς ψεγάδι. Πως; Aκολουθώντας τις βασικές αρχές face yoga και επενδύοντας στα καταλληλά προϊόντα φροντίδας και ανάλογες θεραπείες που ταιριάζουν στις ανάγκες.

Αν φροντίζεις το δέρμα σου με τα κατάλληλα προϊόντα, απολαμβάνεις ένα λαμπερό και φρέσκο πρόσωπο. Είναι κανόνας! Ωστόσο μπορείς να ενισχύσεις τη δράση τους ακόμα περισσότερο επιλέγοντας συγκεκριμένες ασκήσεις. Η face yoga αφορά στην εκγύμναση των μυών του προσώπου και κερδίζει διαρκώς έδαφος, με τις γυναίκες να βλέπουν άμεσο αποτέλεσμα. Δοκίμασέ την και θα μας θυμηθείς!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Αν και πρόκειται μια μέθοδο της Ανατολής με ιστορία πάνω από 4.000 χρόνια, η Face Yoga αποτελεί τη νέα εναλλακτική πρόταση που έχει κατακλύσει την Αμερική και την Αγγλία για τη διατήρηση της νεότητας, της λάμψης, της πρόληψης και της καταπολέμησης των ρυτίδων. Ο πιο σύγχρονος τρόπος για να διατηρήσεις τη νεανικότητα στο δέρμα σου είναι να κάνεις στοχευμένες ασκήσεις και πίεσης με τα δάχτυλα ή γκριμάτσες με το στόμα. Αφιέρωσε περίπου 1 λεπτό σε κάθε άσκηση ή μάλαξη face yoga, επανάλαβε πρωί-βράδυ και θα δεις το πρόσωπό σου να είναι ξεκούραστο και σφριγηλό κάθε μέρα. Και το σημαντικότερο; Όλα αυτά θα τα κάνεις μπροστά στον καθρέφτη σου χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείς ή να κλείσεις ραντεβού σε κάποιον εξειδικευμένο χώρο! Να θυμάσαι ότι τα προϊόντα περιποίησης θα δράσουν ακόμα καλύτερα στην επιδερμίδα σου.

ΚΑΝΕ 6 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Στο εξωτερικό ειδικοί εκπαιδευτές Face Yoga Specialists διδάσκουν τους τρόπους με τους οποίους εκτελείται η Face Yoga. Ωστόσο, υπάρχουν 6 απλές ασκήσεις για τα μάγουλα και το λαιμό που μπορείς να κάνεις από σήμερα, προκειμένου να πάρεις μια ιδέα σχετικά με την εκγύμναση του προσώπου. Αν, μάλιστα, τις εφαρμόζεις καθημερινά, 2 φορές την ημέρα, θα πετύχεις εύκολα και γρήγορα μια πιο ξεκούραστη όψη, λάμψη και τόνωση στο δέρμα σου.

1. Για να τονώσεις τη μικροκυκλοφορία και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
Τοποθέτησε τα δάχτυλά σου στο κέντρο του προσώπου και απομάκρυνέ τα οριζόντια ασκώντας μια ελαφριά πίεση προς τα μαλλιά. Επανέλαβε 3 φορές.

2. Για την ανόρθωση της περιοχής των ματιών.
Με το κεφάλι σε ίσια, κάθετη θέση και κρατώντας το ακίνητο, κοίταξε δεξιά, πίσω στο κέντρο, αριστερά και πάλι στο κέντρο. Στη συνέχεια κοίταξε πάνω όσο πιο ψηλά γίνεται, κέντρο και μετά κάτω. Κλείσε για λίγο τα μάτια για να τα ξεκουραστείς και επανέλαβε άλλη μία φορά. Ύστερα, άνοιξέ τα όσο πιο ανοιχτά μπορείς χωρίς όμως να ανασηκώσεις τα φρύδια σου, εστιάζοντας σ΄ένα σημείο. Μείνε για 4 βαθιές αναπνοές. Έπειτα χαλάρωσε κλείνοντας τα για μερικά δευτερόλεπτα.

3. Για να συσφίξεις την περιοχή στα μάγουλα.
Φουσκώνεις τα μάγουλα σου σαν να είχαν νερό. Κρατώντας κλειστό το στόμα, προσπαθείς να μεταφέρεις τον αέρα από το ένα μάγουλο στο άλλο για 30΄΄, προσέχοντας να μην συμμετέχουν οι μυς του λαιμού στην κίνηση.

4. Για να μειώσεις τις μικρές γραμμές γύρω από το στόμα.
Με τη γλώσσα σας μέσα από τα χείλη σας, κάνετε κύκλους γύρω από το στόμα πρώτα από τη μία κατεύθυνση και μετά από την άλλη, 3 φορές.

5. Για τη χαλάρωση του λαιμού.
Βάζεις τα χέρια σου με ανοιχτές τις παλάμες τη μία πάνω στην άλλη, στην ψηλά στον λαιμό και τραβάς μαλακά τους μυς προς τα κάτω, γέρνοντας το κεφάλι προς τα πίσω. Επαναλαμβάνεις 3 φορές. Στη συνέχεια, κρατώντας τα χέρα στη βάση του λαιμού κάνεις προγναθισμό μένοντας σε αυτή τη θέση 4 αναπνοές.

6. Για χαλάρωση και τόνωση της μικροκυκλοφορίας.
Με τις άκρες των δακτύλων σας κάνεις απαλά χτυπηματάκια σε όλο το πρόσωπο, από τον λαιμό έως ψηλά στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια και το στόμα.