Το καλοκαίρι είναι εδώ.. η θερμοκρασία ανεβαίνει και η θάλασσα μας καλεί κοντά της. Αναμφισβήτητα ο συνδυασμός του ήλιου και της θάλασσας μας βοηθά να αποκτήσουμε το απόλυτο summer look!

Πως θα διατηρηθούν όμως τα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά; Πώς θα τα προφυλάξουμε και θα τα θωρακίσουμε από τον ήλιο και τη ζέστη;

Η αλλοίωση του χρώματος των βαμμένων ή με ανταύγειες μαλλιών, η απώλεια υγρασίας εξαιτίας του ήλιου και της ζέστης, της θάλασσας και της πισίνας, ευθύνονται για το γεγονός ότι τα μαλλιά καταλήγουν να δείχνουν λιγότερο υγιή το καλοκαίρι απ’ ό,τι τον υπόλοιπο χρόνο. Η απουσία της ελαστικότητας της τρίχας των μαλλιών μας, κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν σχεδόν πάντα άτονα, ξεθωριασμένα και μη υγιή.

Υπάρχουν μικρά και απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις και να εντάξεις στην summer routine σου που θα προστατεύσουν τα μαλλιά σου από τον ήλιο, τη θάλασσα και το χλώριο της πισίνας. Προσπάθησε να ακολουθείς όσο πιο πιστά μπορείς όλη τη διαδικασία κάθε φορά που βρίσκεσαι για το καλοκαιρινό μπανάκι σου, ακόμα κι αν δε βουτάς καθόλου ή δεν βουτάς τα μαλλιά σου στο νερό.

Υπάρχουν μικρά και απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις και να εντάξεις στην summer routine σου που θα προστατεύσουν τα μαλλιά σου από τον ήλιο, τη θάλασσα και το χλώριο της πισίνας. Προσπάθησε να ακολουθείς όσο πιο πιστά μπορείς όλη τη διαδικασία κάθε φορά που βρίσκεσαι για το καλοκαιρινό μπανάκι σου, ακόμα κι αν δε βουτάς καθόλου ή δεν βουτάς τα μαλλιά σου στο νερό.

#1. Φρόντισε τα μαλλιά σου στην θάλασσα.. όπως το δέρμα σου!

Ποιος είπε ότι και τα μαλλιά δεν χρειάζονται το αντηλιακό τους; Τα μαλλιά υποφέρουν όπως ακριβώς και η επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία. Η χρήση των ειδικών αντηλιακών και προϊόντων περιποίησης, σε συνθέσεις και υφές που ταιριάζουν στις ανάγκες σου, θα ενισχύσει την άμυνά τους ενάντια στον ήλιο, προστατεύοντας από τις γνωστές ανεπιθύμητες συνέπειες: το ξεθώριασμα του χρώματος, τις αδύναμες άκρες, την ψαλίδα, την τραχιά υφή και την έλλειψη λάμψης. Χρησιμοποίησε αντηλιακά μαλλιών πριν βγεις στον ήλιο. Επίλεξε την υφή που σου ταιριάζει - spray, λάδι, gel -, άπλωσε το προϊόν στα μαλλιά και προχώρησε στο χτένισμά σου. Φρόντισε να καλύψεις όλο το μήκος και πάχος των μαλλιών σου.

Δεν θα πρέπει να παραλείπεις την ανανέωση του αντηλιακού. Αναμφισβήτητα χρειάζεται κατά διαστήματα να ψεκάζεις λίγο αντηλιακό στα μαλλιά σου. Στις ρίζες σου, στις άκρες σου, καθ’ όλο το μήκος της καλοκαιρινής πλεξίδας σου. Όποτε ανανεώνεις το αντηλιακό στο πρόσωπο και στο σώμα σου, κάθε τόσο προτείνεται να το ανανεώνεις και στα μαλλιά σου. Ανά μισή με 1 ώρα είναι πάρα πολύ καλά! O καλύτερος τρόπος για να ψεκάσεις το αντηλιακό στα μαλλιά στη θάλασσα μετά το μπάνιο είναι πρώτα να τα ξεπλύνεις με το νερό της βρύσης και μετά να τα σκουπίσεις απαλά με την πετσέτα. Κατόπιν, μπορείς να ψεκάσεις ελεύθερα.

Φροντίστε, επίσης, όταν βρίσκεστε για ώρα στον ήλιο, να φοράτε ένα καπέλο ή ένα μαντήλι ώστε να τα προστατέψετε από τον καυτό ήλιο.

 

#2. Πείτε ΝΑΙ στη χρήση μαλακτικής κρέμας!

Εάν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και αφυδατωμένα, πριν από το αντηλιακό spray άπλωσέ από τη μέση του μήκους τους μέχρι τις άκρες ένα conditioner για βαθιά ενυδάτωση. Χρησιμοποιήστε μιας καλής ποιότητας μαλακτική κρέμα, που να ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας. Αυτό μπορείς να το κάνεις ως προεργασία από το σπίτι σου ή μόλις φτάσεις στην παραλία!

 

#3. Βούρτσισε τα μαλλιά σου σωστά!

Αρχικά, φρόντισε να βρέχεις τα μαλλιά σου με νερό βρύσης προτού βουτήξεις στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας. Έτσι, θα επηρεαστούν λιγότερο από το αλάτι ή το χλώριο και θα ξεμπερδεύονται ευκολότερα. Μη βουρτσίζεις ποτέ τα μαλλιά όσο είναι ακόμη βρεγμένα. Χτένισέ τα με χτένα με αραιά δόντια, για να μειώσεις τον κίνδυνο του σπασίματος της τρίχας.

 

#4. Περιποιήσου τα μαλλιά σου στο σπίτι αμέσως μετά τη θάλασσα!

Όταν τα μαλλιά έρχονται καθημερινά σε επαφή με το θαλασσινό νερό και τον ήλιο, επίλεξε ειδικά after sun σαμπουάν, conditioner και μάσκες, με άφθονους ενυδατικούς παράγοντες και επανορθωτική δράση. Απόφυγε το λούσιμο των μαλλιών με πολύ ζεστό νερό. Για ακόμη περισσότερη λάμψη, ξέπλυνε τα μαλλιά μετά τη μάσκα ή το conditioner με κρύο νερό. Για να μην αφυδατωθούν τα μαλλιά στη θάλασσα, από τον ήλιο, το αλάτι και το χλώριο της πισίνας, ψέκασε μετά το λούσιμο και αφού τα έχεις σκουπίσει καλά, ένα leave in conditioner. Θα δράσει συμπληρωματικά με το μαλακτικό ή τη μάσκα που χρησιμοποιείς ήδη, κάνοντας τα μαλλιά σου απαλότερα και πιο ελαστικά.

Μην ξεχνάς.. ότι και να κάνεις και όποια προϊόντα κι αν χρησιμοποιήσεις, αν δεν πίνεις αρκετό νερό, δεν θα καταφέρεις τίποτα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.

 

#5. Υιοθέτησε το ιδανικό κούρεμα, χτένισμα και χρώμα στα μαλλιά για το καλοκαίρι!

Λόγω εποχής, είναι σημαντικό να βρεις ένα χτένισμα που να σου ταιριάζει και να μη χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να δείχνεις καλοχτενισμένη. Ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου προτείνει κάποιο χτένισμα που να ταιριάζει στη φυσική κατάσταση των μαλλιών σου (σπαστά, σγουρά, με λίγο ή περισσότερο όγκο κ.λπ.), ώστε με τη βοήθεια των κατάλληλων προϊόντων styling, λίγο φορμάρισμα και κάποιο κομψό αξεσουάρ, τα μαλλιά σου να έχουν στυλ και να δείχνουν περιποιημένα. Όσο για το χρώμα, προτίμησε μια βαφή έναν με δύο τόνους πιο σκούρα από την απόχρωση που χρησιμοποιείς συνήθως, δεδομένου ότι το χρώμα θα ανοίξει με τον ήλιο, τη θάλασσα και το συχνό λούσιμο που επιβάλλουν οι διακοπές.

Ξέχασε το σεσουάρ και το σίδερο μαλλιών στις διακοπές. Δώσε στα μαλλιά σου το περιθώριο να ξεκουραστούν επενδύοντας για το καθημερινό styling σε κομψά μαντίλια, αξεσουάρ και φυσικά προϊόντα styling που διευκολύνουν το φορμάρισμα. Όσο για το χτένισμα: Οι αλογοουρές και τα επιμελώς ατημέλητα σινιών είναι οι πιο ενδεδειγμένες επιλογές για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Ταυτόχρονα, προσπάθησε να αποφύγεις το έντονο styling και τη θερμότητα. O ήλιος αποτελεί μεγάλη πηγή θερμότητας για τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά. Οι θερμές ηλεκτρικές συσκευές, όπως το πιστολάκι, το ψαλίδι και η πρέσα, επιβαρύνουν την τρίχα τους καλοκαιρινούς μήνες, αφυδατώνοντάς την ακόμα περισσότερο. Ιδανικά, σκουπίστε απαλά τα μαλλιά σας με μία πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, με τον αέρα. Αν επιμένετε να χρησιμοποιήσετε μία τέτοια συσκευή, απλώστε μία μάσκα για μετά το λούσιμο που δεν ξεβγάζεται, ώστε να προστατεύει την τρίχα από την υπερβολική θερμότητα.

Trick!!!

Επιστρέφοντας από τις διακοπές, ξεφορτωθείτε τις καμένες και κομμένες άκρες που πιθανώς σας άφησε το καλοκαίρι στα μαλλιά, με μία επίσκεψη στο κομμωτήριο!

 

Καλές βουτιές :)